Training

Leren slapen

 • Heeft u een in- of doorslaapprobleem?
 • Wilt u leren hoe u uw slaapprobleem zonder slaapmedicatie kunt aanpakken?
 • Bent u gemotiveerd om de nodige inspanningen te leveren?

   Dan is de cursus ‘Leren slapen’ iets voor u.

De cursus ‘Leren slapen’ combineert kennis over de fysiologie van slaap met technieken uit de cognitieve gedragstherapie. Onderzoek toont aan dat deze behandelmethode zeer succesvol is.  Ongeveer 80 % van de deelnemers blijkt na de behandeling beter te slapen en zich ook overdag beter te voelen.

LES 1
In de eerste les bieden we informatie over slaap, slapeloosheid en de behandeling ervan. De principes van een goede slaaphygiëne worden eveneens toegelicht.

LES 2
In de tweede les bekijken we de invloed van gewoonten op de slaap. De belangrijkste strategieën worden uitgelegd: slaaprestrictie, stimuluscontrole en dagafbouw.

LES 3
In deze les hebben we het over de invloed van gedachten op de slaap. We onderzoeken je gedachten over slaap en leren je een methode om je gedachten te hanteren zodat de invloed ervan vermindert.

LES 4
In de vierde les krijg je de kans om de meerwaarde van ontspanningsoefeningen aan den lijve te ondervinden.

LES 5
In de vijfde les bekijken we de verschillende vormen van piekeren en hoe je er op een andere manier mee kan omgaan.

LES 6
In de laatste les herhalen we wat er in de voorbije weken aan bod kwam en bekijken we hoe je de behaalde resultaten kan behouden.

De cursus bestaat uit zes groepslessen van twee uur.  Om het meeste uit de cursus te halen is het noodzakelijk de volledige cursus te volgen en de oefeningen ter harte te nemen.

In een kennismakend gesprek wordt bekeken of deze cursus voor jou slaapprobleem de aangewezen behandeling is.  De cursus is gericht op het verbeteren van de slaap.  Tijdens de lessen kunnen we niet op andere individuele problemen ingaan.  Wel is er de mogelijkheid om deze in een individuele sessie te bespreken.

De cursus wordt gegeven door Ariane Lievens.  Zij is psycholoog en cognitief gedragstherapeut.  Ze specialiseerde zich in de behandeling van slapeloosheid en behandelde in het UZ Leuven zo’n 300 mensen met slapeloosheid.

De cursus kost 281 euro, inclusief cursusmateriaal en CD-ROM met oefeningen.  Voor het intakegesprek betaalt u 50 euro in de daluren (9.00 – 17.00) en 60 euro in de piekuren (18.00 – 22.00).   Aanmelden kan telefonisch (0486/88.62.90) of per email (info@pkaizen.be).

De training ‘Leren slapen’ vindt plaats op zaterdag van 9u30 tot 11u30.

 • 10/01/2015
 • 17/01/2015
 • 24/01/2015
 • 31/01/2015
 • 07/02/2015
 • 28/02/2015

De data voor de volgende training vindt u in de agenda

Kris Baert, journalist, nam tien jaar lang slaappillen en dat begon zich te wreken, want zijn slaapprobleem werd alsmaar erger.  ‘Ook getest op mensen’ stuurde Kris op slaaptraining bij Ariane Lievens. Na zes weken slaaptraining was Kris van zijn slaappillen verlost.

Worstel minder. Leef meer.

 • Worstel je met stress? Wil je de worsteling met stress leren loslaten?
 • Beheerst angst, depressiviteit of andere emotionele pijn je leven?  Wil je pijnlijke gedachten en gevoelens op een effectieve manier leren hanteren?
 • Voelt je leven onbevredigend aan?  Wil je meer uit je leven halen?

Dan is deze training iets voor jou!  

De training “Worstel minder.  Leef meer.” is gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapy.  Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een vorm van cognitieve gedragstherapie die je leert om de strijd tegen pijn te staken en om je energie opnieuw te richten op wat er voor jou echt toe doet.

We leren je vaardigheden om negatieve gedachten, gevoelens en impulsen op een effectieve manier te hanteren zodat de invloed ervan veel minder wordt.  

   • Je leert op een andere manier met gedachten om te gaan zodat het effect en de invloed ervan op jou veel minder worden.
   • Je leert ruimte te maken voor onplezierige gevoelens en gewaarwordingen (in plaats van ze te onderdrukken of weg te stoppen) zodat je er veel minder last van hebt en dat ze sneller wegebben (in plaats van dat ze blijven rondwaren en je last bezorgen).
   • Je leert je te concentreren op wat hier en nu gebeurt, wat je doet en ervaart (in plaats van te blijven hangen in het verleden of je zorgen te maken over de toekomst).

We helpen je te verhelderen waarvoor je in je leven wil staan zodat je deze kennis kunt gebruiken om jezelf te motiveren om je leven te verbeteren.

   • Je leert wat voor jou belangrijk is, wat voor jou zinvol is en waar je wilt dat je leven voor staat.
   • Je leert waardegerichte (wat er voor jou toe doet) en toegewijde (steeds opnieuw) actie te ondernemen.

De training bestaat uit vijf sessies van drie uur.  Om het meeste uit de training te halen is het noodzakelijk de volledige training te volgen en de oefeningen ter harte te nemen.

De cursus wordt gegeven door Ariane Lievens.  Zij is psycholoog en gedragstherapeut.  Ze specialiseerde zich in Acceptance and Commitment Therapy.

De cursus kost 281 euro, inclusief syllabus en toegang tot de website met oefenmateriaal (6 maanden).

De training vindt plaats op zaterdag van 9u00 tot 12u00.  De data voor de volgende training vindt u in de agenda.  Aanmelden kan telefonisch (0486/88.62.90) of per email (info@pkaizen.be). 

De kracht van stress

Het is tijd om te stoppen met stressen over stress.  Stress kan je krachtiger, slimmer en gelukkiger maken. Wanneer je stress begrijpt, omarmt en in je voordeel gebruikt, kan dat een wereld van verschil maken voor jezelf en anderen.   Wil jij leren hoe je stress kan transformeren van iets wat je moet vermijden tot iets wat je kunt aanwenden?  Dan is deze cursus iets voor jou!    

Gedurende deze training, bestaande uit vijf sessies, maak je kennis met intrigerend wetenschappelijk onderzoek dat je kijk op stress ingrijpend kan veranderen.  We kijken naar de voordelen van stress, en de wetenschappelijke kennis waaruit blijkt hoe stress je kan helpen de strijd aan te gaan, je te verbinden en te groeien.  Maar deze cursus is meer dan een opeenstapeling van boeiende wetenschappelijke inzichten.  Je leert, aan de hand van wetenschappelijk onderbouwde oefeningen en strategieën, hoe je stress kan transformeren van iets wat je moet vermijden tot iets wat je kunt aanwenden.

De training bestaat uit vijf sessies van drie uur.  Om het meeste uit de training te halen is het noodzakelijk de volledige training te volgen en de oefeningen ter harte te nemen.

De cursus wordt gegeven door Ariane Lievens.  Zij is psycholoog en gedragstherapeut.  Ze specialiseerde zich in Acceptance and Commitment Therapy.

De cursus kost 281 euro, inclusief syllabus en toegang tot de website met oefenmateriaal (6 maanden).

De training vindt plaats op woensdag van 19u tot 22u.  De data voor de volgende training vindt u in de agenda.  Aanmelden kan telefonisch (0486/88.62.90) of per email (info@pkaizen.be).